Valaistussuunnittelu

Pyydä tarjous

Valaistussuunnittelu ammattilaiselta

Meiltä ammattitaitoinen valaistussuunnittelu erilaisiin teollisuuden kohteisiin sekä liike- ja myymälätiloihin. Toimipaikkamme sijaitsee Jokioisilla Forssan tuntumassa, mutta toimimme koko Etelä-Suomen alueella.

Toteutamme valaistussuunnitelman sekä sisä- ja ulkovalaistukset, valaistusten led-muutokset sekä uudistilojen valaisinasennukset ammattitaidolla. Alla näet muutamia esimerkkejä toteuttamistamme valaistussuunnitelmista.

Referenssit

2018

Ravintola Villa Forssa

Vapo Koikkuri lämpölaitos

Miksi valaistussuunnittelu kannattaa teettää ammattilaisella?

 1. Suunnitelmalla varmistat, että tilassa on riittävästi oikeanlaista ja laadukasta valoa tukemaan tarpeitasi ja toiveitasi
 2. Oikein suunniteltu valaistus tukee työntekijöidesi hyvinvointia ja lisää työturvallisuutta oli kyse sitten myymälästä, liiketilasta tai teollisuuden kohteesta
 3. Valaistus on merkittävässä roolissa myös esimerkiksi liiketilan tai myymälän houkuttelevuudessa ja tunnelman luomisessa
 4. Oikeanlainen valaistus korostaa myös myymälätuotteiden parhaita puolia ja voi vaikuttaa myönteisesti asiakkaiden ostopäätöksiin
 5. Kun valaisinvalinnat tekee ammattilainen, kokonaisuus on yhtä aikaa tyylikäs, käytännöllinen ja helposti muunneltava
 6. Valaistuksesta saadaan myös energiatehokas

Valaistussuunnitelmaan tarvittavia tietoja

Valaistussuunnittelu lähtee liikkeelle tilan kartoituksesta. Laskelmiin tarvitsemme pohjakuvan rakennuksesta sekä hieman mittatietoja, kuten huonekorkeuden. Muutoskohteissa on hyvä ilmoittaa myös vanhojen valaisimen paikat. Jos vanha sähkökuva on olemassa, niin siitä on meille suuri apu. Usein vanhoissa kiinteistöissä dokumentit ovat hukkuneet ajan saatossa (pohjakuva), mutta saamme tehtyä laskelmat käsin piirrettyjen mittakuvienkin mukaan.

Valaistussuunnittelu etenee siten, että mittaamme paikan päällä tilan valon määrän, jonka jälkeen mietimme asiakkaan kanssa, kuinka paljon haluamme tilaan lisää valoa. Tässä vaiheessa pohdimme myös vaihtoehtoja valaistuksen ohjaukseen: himmennykset, Dali, automaatio ym. Tämän valaistussuunnitelman pohjalta voimme tarjota teille koko paketin, yleisvalaisimet ja design-valaisimet sekä niiden asennuksen.

Pyydä tarjous

Valaistussuunnitelmassa huomioitavaa

 • Valaisinpisteiden määrä, sillä niiden lisääminen on hankalaa jälkeenpäin
 • Ylimääräisten pistorasioiden ja valaisinpisteiden lisääminen
 • Maakaapeleiden asennus pihatöiden yhteydessä pihavalaistusta varten
 • Himmennys ja automaatio on hyvä ottaa huomioon jo hyvissä ajoin
 • Ulko- ja sisätiloissa liiketunnistimet ja ohjaustavat tuovat energiansäästöä, pitkää ikää ja valoa silloin, kun sitä tarvitaan
 • Rakenteisiin upotettavien valaisimien asennus vaatii tietynkokoisen alueen, mikä on otettava huomioon suunnitelmaa tehdessä ja rakennusvaiheessa.

Remonttia ja muita suurempia sisustusprojekteja tehdessä on myös hyvä huomoida sisätiloissa mm. lattia- ja seinämateriaalit, väliovet ja tietenkin värit.

Valaistussuunnitelma sisustussuunnittelijan kanssa

Ravintoloissa, kampaamoissa, liiketiloissa, kauneussalongeissa sekä myymälätiloissa on usein projekteissa mukana myös sisustussuunnittelija. Näissä kohteissa teemme mielellämme yhteistyötä sisustussuunnittelijoiden kanssa, jotta valaistussuunnittelu hoidetaan mahdollisimman tyylikkäästi alusta loppuun asti.

Meillä on hyvä näkemys tilojen yleisvalaistuksesta ja sisustussuunnittelijalla on puolestaan näkemys sisustus- sekä design-valaisimista. Näin saadaan aikaan toimiva kokonaisuus, jossa viihtyvät niin asiakkaat kuin työntekijätkin.

Täytä tämän sivun alalaidassa oleva lomake, niin olemme teihin yhteydessä vuorokauden kuluessa ja käymme läpi teidän kanssa projektinne.

Suunnittelun pohjana olevia lux-tehoja

TOIMISTOT

Työtilat 500-600
Käytävät 300

LIIKE- JA MYYMÄLÄTILAT

Myyntialue 300-500
Kassa-alue 500-600

TEOLLISUUSHALLIT

Varastotilat 100-200
Tuotantotilat 500-800
Elektroniikkapaja, testaus ja säätö 1500

OMAKOTITALOT

Keittiö 300-500
Makuuhuoneet 200-400
Olohuone 300-500
Varastot 200
Tekn.tila 200

Teetä suunnittelu kokeneella ammattilaisella

Karppelin myy ja toteuttaa valaistuskokonaisuuksia esimerkiksi teollisuuteen, myymälöihin, hotelleihin, ravintoloihin, toimistoihin sekä omakotitaloihin ja taloyhtiöille. Meillä on vahva osaaminen sähkö- ja valaistussuunnittelussa, ja teemme työmme aina aikataulussa. Meidän kanssamme projekti on sujuva ja työnjälki ensiluokkaista! Otamme suunnittelussa huomioon asiakkaamme toiveet ja tarpeet, mutta tarjoamme asiantuntemusta ja ammattilaisen näkökulmaa, jotta lopputulos on paras mahdollinen.

Pyydä tarjous

1. Kartoitus

Alan ammattilainen tekee kartoituksen asiakkaalle

2. Suunnitelma

Suunnitelma vastaa asiakkaan tarpeita

3. Asennus

Asennuksen tekee ammattitaitoinen henkilökunta

4. Aikataulu

Pysymme aikataulussa ja olemme aktiivisessa vuorovaikutuksessa asiakkaisiin

5. Työn jälki

Takaamme laadukkaan lopputuloksen

Pyydä tarjous valaistus­kokonaisuudesta!

Toteutamme valaistussuunnitelmat yhdessä valaisintoimittajiemme kanssa. Lähetä meille pohjakuva projektistasi tai mahdollinen valaisinluettelo, niin teemme tarjouksen valaisimista.


Lähettämällä lomakkeen hyväksyt, että henkilötietojasi
käsitellään Karppelin Oy.:n tietosuojakäytännön mukaisesti.*

Karppelin Oy
Kirmunharjuntie 154,
31600 Jokioinen
Y- tunnus: 2098754-3

Myynti
010 567 9710
myynti@karppelin.fi

Huolto ja vikakorjaukset
huolto@karppelin.fi

Seuraa meitä somessa

Seuraa tilaustasi:

Matkahuolto

Copyright © 2020 Karppelin Oy

Ota yhteyttä