Valaistussuunnittelu

Meiltä ammattitaitoinen valaistussuunnittelu erilaisiin teollisuuden kohteisiin sekä liike- ja myymälätiloihin. Toimipaikkamme sijaitsee Jokioisilla Forssan tuntumassa, mutta toimimme koko Etelä-Suomen alueella.

Toteutamme valaistussuunnitelman sekä sisä- ja ulkovalaistukset, valaistusten led-muutokset sekä uudistilojen valaisinasennukset ammattitaidolla. Alla näet muutamia esimerkkejä toteuttamistamme suunnitelmista.

Referenssit

Ravintola Villa Forssa

Vapo Koikkuri lämpölaitos

Nuutajärven Lasikylä

As Oy Forssan Nikkilän Hovi

Miksi valaistussuunnittelu kannattaa teettää ammattilaisella?

 1. Valaistussuunnittelu auttaa varmistamaan, että tilassa on riittävästi oikeanlaista ja laadukasta valoa tukemaan tarpeitasi ja toiveitasi
 2. Oikein suunniteltu valaistus tukee työntekijöidesi hyvinvointia ja lisää työturvallisuutta oli kyse sitten myymälästä, liiketilasta tai teollisuuden kohteesta
 3. Valaistus on merkittävässä roolissa myös esimerkiksi liiketilan tai myymälän houkuttelevuudessa ja tunnelman luomisessa
 4. Oikeanlainen valo korostaa myös myymälätuotteiden parhaita puolia ja voi vaikuttaa myönteisesti asiakkaiden ostopäätöksiin
 5. Kun valaisinvalinnat tekee ammattilainen, kokonaisuus on yhtä aikaa tyylikäs, käytännöllinen ja helposti muunneltava
 6. Energiatehokkaat ratkaisut

Valaistussuunnitelmaan tarvittavia tietoja

Valaistussuunnittelu lähtee liikkeelle tilan kartoituksesta. Laskelmiin tarvitsemme pohjakuvan rakennuksesta sekä hieman mittatietoja, kuten huonekorkeuden. Muutoskohteissa on hyvä ilmoittaa myös vanhojen valaisimen paikat. Jos vanha sähkökuva on olemassa, niin siitä on meille suuri apu. Usein vanhoissa kiinteistöissä dokumentit ovat hukkuneet ajan saatossa (pohjakuva), mutta saamme tehtyä laskelmat käsin piirrettyjen mittakuvienkin mukaan.

Valaistussuunnittelu etenee siten, että mittaamme paikan päällä tilan valon määrän, jonka jälkeen mietimme asiakkaan kanssa, kuinka paljon tilaan halutaan lisää valoa. Tässä vaiheessa pohdimme myös vaihtoehtoja valaistuksen ohjaukseen eli himmennykset, Dali, automaatio ym. Tämän valaistussuunnitelman pohjalta voimme tarjota teille koko paketin, yleisvalaisimet ja design-valaisimet sekä niiden asennuksen.

Kysy lisää ammattilaiselta

Mitä asioita kannattaa huomioida ajoissa:

 • Valaisinpisteiden määrä, sillä niiden lisääminen on hankalaa jälkeenpäin
 • Ylimääräisten pistorasioiden ja valaisinpisteiden lisääminen
 • Maakaapeleiden asennus pihatöiden yhteydessä pihavalaistusta varten
 • Himmennys ja automaatio
 • Ulko- ja sisätiloissa liiketunnistimet ja ohjaustavat tuovat energiansäästöä, pitkää ikää ja valoa silloin, kun sitä tarvitaan
 • Rakenteisiin upotettavien valaisimien asennus vaatii tietynkokoisen alueen, mikä on otettava huomioon valaistussuunnittelun yhteydessä ja rakennusvaiheessa

Remonttia ja muita suurempia sisustusprojekteja tehdessä on myös hyvä huomioida sisätiloissa mm. lattia- ja seinämateriaalit, väliovet ja tietenkin värit.

Valaistussuunnittelu - Ota yhteyttä Sähköasennus Karppelin Oy

Sisätilan valaistussuunnittelu - Ota yhteyttä Sähköasennus Karppelin Oy

Sisustussuunnittelija apuna

Ravintoloissa, kampaamoissa, liiketiloissa, kauneussalongeissa sekä myymälätiloissa on usein projekteissa mukana myös sisustussuunnittelija. Näissä kohteissa teemme mielellämme yhteistyötä sisustussuunnittelijoiden kanssa, jotta valaistussuunnittelu hoidetaan mahdollisimman tyylikkäästi alusta loppuun asti.

Meillä on hyvä näkemys tilojen yleisvalaistuksesta ja sisustussuunnittelijalla on puolestaan näkemys sisustus- sekä design-valaisimista. Näin saadaan aikaan toimiva kokonaisuus, jossa viihtyvät niin asiakkaat kuin työntekijätkin.

Täytä sivun alalaidassa oleva yhteydenottolomake, niin otamme yhteyttä vuorokauden kuluessa projektin läpikäyntiä varten. Meiltä myös sähköasennus, sähkösuunnittelu ja mm. teollisuusvalaistus.

Suunnittelun pohjana olevia lux-tehoja

TOIMISTOT

Työtilat 500-600
Käytävät 300

LIIKE- JA MYYMÄLÄTILAT

Myyntialue 300-500
Kassa-alue 500-600

TEOLLISUUSHALLIT

Varastotilat 100-200
Tuotantotilat 500-800
Elektroniikkapaja, testaus ja säätö 1500

OMAKOTITALOT

Keittiö 300-500
Makuuhuoneet 200-400
Olohuone 300-500
Varastot 200
Tekn.tila 200

Teetä työ kokeneella ammattilaisella

Karppelin myy ja toteuttaa valaistuskokonaisuuksia esimerkiksi teollisuuteen, myymälöihin, hotelleihin, ravintoloihin, toimistoihin sekä omakotitaloihin ja taloyhtiöille. Keskeistä osaamistamme ovat sähkö- ja valaistussuunnittelu ja teemme työmme aina aikataulussa. Meidän kanssamme projekti on sujuva ja työnjälki ensiluokkaista! Otamme suunnittelussa huomioon asiakkaamme toiveet ja tarpeet tarjoten asiantuntemusta ja ammattilaisen näkökulmaa, jotta lopputulos on paras mahdollinen.

Ota yhteyttä, suunnitellaan valaistus

1. Kartoitus

Alan ammattilainen tekee kartoituksen asiakkaalle

2. Suunnitelma

Suunnitelma vastaa asiakkaan tarpeita

3. Asennus

Asennuksen tekee ammattitaitoinen henkilökunta

4. Aikataulu

Pysymme aikataulussa ja olemme aktiivisessa vuorovaikutuksessa asiakkaisiin

5. Työn jälki

Takaamme laadukkaan lopputuloksen

Pyydä tarjous valaistus­kokonaisuudesta!

Toteutamme valaistussuunnitelmat yhdessä valaisintoimittajiemme kanssa. Lähetä meille pohjakuva projektistasi tai mahdollinen valaisinluettelo, niin teemme tarjouksen valaisimista.


  Lähettämällä lomakkeen hyväksyt, että henkilötietojasi
  käsitellään Karppelin Oy.:n tietosuojakäytännön mukaisesti.*

  Karppelin Oy
  Lammintie 504,
  31600 Jokioinen
  Y- tunnus: 2098754-3

  Myynti
  010 567 9710
  myynti@karppelin.fi

  Huolto ja vikakorjaukset
  huolto@karppelin.fi

  Seuraa meitä somessa

  Seuraa tilaustasi:

  Matkahuolto

  Copyright © 2024 Karppelin Oy

  Ota yhteyttä