As Oy Forssan Nikkilän Hovi

Kolmen ison kerrostalon taloyhtiö, joissa on kolme isoa piha-aluetta. Vuonna 2022 pihoille tehtiin isot kaivannot maalämpöasennusten takia ja tuolloin pihat jätettiin ennallistamatta. Tämän jälkeen taloyhtiön toimesta suunniteltiin piharemonttia kaivuujälkien korjaamiseksi. Sähköasennus Karppelin tarjosi palveluja valaistussuunnittelusta sekä 3D-mallinnusta taloyhtiön hallitukselle ja isännöitsijälle.

”Kerroin oman visioni siitä mitä pihalla voisi olla. Sen jälkeen tuli esiin myös sähköauton lataustarve. Ja koska avustuksia myönnetään tähän tarkoitukseen, olimme yhteydessä isännöitsijään ja apuna hakemassa tätä ARAn avustusta”, sähkömestari Turkka Oksa sanoo.

Kun tuli toteutuksen aika, tehtiin autolataukset sisältänyt sähkösuunnitelma sekä hankesuunnitelma, joka lähetettiin ARA:lle.

Pihan toteutus tehtiin suunnitelman mukaisesti vuoden 2022 kesällä. Autokaapeloinnit ja varaukset tehtiin valmiiksi odottamaan päätöstä avustuksesta.

Valmiiseen kaapelointiin voidaan asentaa latauslaitteet, jossa tehdään yhteistyötä esimerkiksi turkulaisen Watteryn kanssa. Wattery on Sähköasennus Karppelinin kumppani autonlatausoperoinnissa ja tuottaa dataa esimerkiksi lataustapahtumista sekä mahdollistaa latausasemien käyttöoikeuksien jakamisen taloyhtiössä.

Mukautuva valaistus pääosassa

”Pihalla pääosassa on valaistuksen säätö. Automatiikka himmentää valoja hiljaisena aikana, jolloin puistoalueet korostuvat visuaalisesti kauniiksi. Yötä kohden pihan “valokeilat putoavat maata kohti” eli korkeat ja kirkkaat valaisimet himmennetään, jolloin estetään häiriövalon syntyminen alimmaisilla parvekkeilla ja ikkunalinjoilla. Tällä toimella haetaan tietysti tunnelmaa, mutta myös energian säästöä”, Oksa kuvailee.

”Alkuperäisessä suunnitelmassa oli muun muassa omenapuille ja puutarhalle erilaisia värivaihtoja. Siitä tultiin kuitenkin hieman riisutumpaan versioon. Päätettiin erotellaan puistoalueet ja kävelyalueet kaupunkipuistomaiseksi sekä parkkialueet todella kirkkaiksi ja turvalliseksi jalankulun sekä autoilun vuoksi”, jatkaa Oksa.

Myöhemmin valaisinjärjestelmää laajennettiin muille piha-alueille muun muassa lippa- ja numerovaloilla. Kohteeseen on nykyisillä kaapeloinneilla valmiudet asentaa autolatauskeskus kuormanhallinnalla, Karppelin Oy:n omasta tuotannosta.

Karppelin Oy
Lammintie 504,
31600 Jokioinen
Y- tunnus: 2098754-3

Myynti
010 567 9710
myynti@karppelin.fi

Huolto ja vikakorjaukset
huolto@karppelin.fi

Seuraa meitä somessa

Seuraa tilaustasi:

Matkahuolto

Copyright © 2024 Karppelin Oy

Ota yhteyttä