Valaistus

Valaistus­suunnittelu

Teollisuus­valaistus

Liiketilan valaistus

Omakotitalon valaistus

Maatilan valaistus

Nykyaikainen valaistus – tyyliä, älyä ja tietysti kunnon valoa!

Valaistukselta vaaditaan nykyään paljon tyyliä, älyä mutta myös kunnon valoa. Yleisvalaistus ei saa olla pääroolissa sisustuksessa. Valoa pitää olla, mutta kattopinnassa valaisimien ei haluta näkyvän. Design- valaisimilla tila viimeistellään näyttäväksi kokonaisuudeksi. Valaistuksella pyritään täydentämään sisustusta ja tunnelmaa.

Valaistukseen panostaminen on viime vuosina lisääntynyt, valaistukseen käytetty sähkön kulutus on puolittunut uuden valaistus tekniikan myötä. Kodin valaistus tekniikka kehittyy koko ajan ja valoa voidaan säätää asiakkaan haluamalla tavalla mm. puhelimella, tabletilla, ääniohjauksella kellonaikojen mukaan sekä valoisuuden mukaan.

Valaistusprosessin vaiheet

1. Ideointivaihe:

Alkaa mietinällä miten toteuttaa valaistus? mitä se tulee maksamaan? kuka sen toteuttaa?

Valaistuksesta saattaa olla itsellä idea, mitä haluaa tai sitten sitä ei ole. Älä koskaan ala toteuttamaan ensimmäisen idean pohjalta, olivatpa ne sitten hyviä tai huonoja.

Suunnitelmalla säästyy aikaa ja rahaa. Vaikka onkin tärkeää tuottaa paljon ideoita!

2. Kypsyttelyvaihe:

Hyvät ideat eivät tule itsestään, eivätkä ne tule nopeasti. Ajatus kääntyä ammattilaisen puoleen on saada jotain todella hyvää ja ainutlaatuista aikaiseksi.

Kun ajatus kypsyy päässä, monesti yllättävissäkin yhteyksissä alkaa törmätä aiheeseen liittyviin asioihin. Hyvänä esimerkkinä voidaan pitää vaikkapa sitä, jos olet aikeissa ostaa jonkun tietyn merkkisen design valaisimen, alat nähdä kyseenomaisia valaisimia joka puolella – huomiosi siis kiinnittyy niihin huomaamattasi.

3. Valmisteluvaihe:

Valaistus ratkaisun löytäminen ja mahdollisen ratkaisun toteuttaminen on prosessin ns. ensimmäinen askel. Tämä vaihe on kaikista vaiheista tärkein, sillä on mahdotonta päästä haluttuun lopputulokseen, jos todellinen valaistuksen tarve ei ole tiedossa. Monesti asiakkaalla on jo valmiiksi ajatus valaistuksesta, mutta valaistus suunnitelmalla ja oikeilla valaisimilla on erittäin suuri merkitys onnistuneeseen lopputulokseen.

4. Hionta- ja toteutusvaihe:

Kun loistavasta ideasta on tehty valaistussuunnitelma, alkaa niin sanottu konkreettinen työ. Asiakkaan tarpeet kartoitetaan ja lasketaan tarjous. Kun tarjous on hyväksytty, tarjouksen pohjalta tilataan tavarat. Kun tavara on saapunut, toimitetaan ne asiakkaalle. Alkaa valaistuksen toteuttaminen valmiin valaistussuunnitelman pohjalta.

Pienestäkin ideasta voi kehittyä todella upea kokonaisuus hyvällä suunnittelulla, oikeanlaisella toteutuksella ja vielä helposti!

Referenssit

Mainossatama

Omakotitalo Tammela

Ravintola Villa Forssa

Pyydä tarjous valaistus­kokonaisuudesta!

Toteutamme valaistussuunnitelmat yhdessä valaisintoimittajiemme kanssa. Lähetä meille pohjakuva projektistasi tai mahdollinen valaisinluettelo, niin teemme tarjouksen valaisimista.


  Lähettämällä lomakkeen hyväksyt, että henkilötietojasi
  käsitellään Karppelin Oy.:n tietosuojakäytännön mukaisesti.*

  Karppelin Oy
  Lammintie 504,
  31600 Jokioinen
  Y- tunnus: 2098754-3

  Myynti
  010 567 9710
  myynti@karppelin.fi

  Huolto ja vikakorjaukset
  huolto@karppelin.fi

  Seuraa meitä somessa

  Seuraa tilaustasi:

  Matkahuolto

  Copyright © 2024 Karppelin Oy

  Ota yhteyttä