Liiketilan valaistus

Liiketilan valaistus on tärkeä osa viihtyisyyttä ja tuotteiden houkuttelevuutta. Toteutamme liike- ja myymälätilojen valaistusmuutokset sekä uudiskohteet suunnitelmien kautta. Valaistussuunnitelmat teemme yhdessä valaisintoimittajien kanssa.

Liiketilan valaistus on tärkeä osa ensivaikutelmaa, joka luo mielikuvia myymälästä. Mielenkiinto herää, mikä taas pidentää myymälässä vietettyä aikaa. Valaistuksella voidaan korostaa haluttuja kohtia ja vastaavasti häivyttää huonoja ominaisuuksia.

Ratkaisun liiketilan valaistukseen

Tilan arkkitehtuuri on yksi valaistusjärjestelmän suunnittelun lähtökohdista. Tilan mittasuhteet luovat perustan valaistusratkaisulle. Liiketilan valaistuksessa onkin tärkeää panostaa valoon.

Korkeissa ja pinta-alaltaan laajoihin tiloihin on tuotettava suuri määrä valovirtaa. Korkeissa myymälätiloissa valaisimet voidaan asentaa niin korkealle, että ne saadaan pois tilan käyttäjien näkökentästä ja viimeistely tehdään designvalaisimilla, jotta tila saadaan viihtyisäksi.

Referenssit

Mainossatama

Kuntokeskus Liikku Forssa

Liiketilan valaistuksen käytettävyys

Myymälävalaistus muodostaa suuren osan liiketilojen energiankulutuksesta. Pitkäikäiset ja tehokkaat valonlähteet sekä liitäntälaitteet muodostavat perustan energiaa ja kustannuksia säästävälle valaistusjärjestelmälle. Läpi vuorokauden auki olevat liiketilat johtavat 8.760 tunnin vuosittaisiin valaisimen käyttöaikoihin, minkä takia keskimääräiset led-valaisimet alkavat olla käyttöikänsä päässä 5 vuoden kuluttua käyttöönotosta.

Kannattaa myös huomata, että valaisimia ei yleensä ole suunniteltu 24/7-käyttöön. Takuuehdoissa on maksimikäyttötuntimäärä vuodessa. Se kannattaa tarkistaa ennen valaisimien valintaa, koska 24/7- käyttö voi mitätöidä takuun. Valaistuksessa käytämme energiatehokkaita valonlähteitä ja mahdollisuuksien mukaan myös ohjausta hyödyntäen.

Kysy lisää liiketilan valaistuksesta

Teknisiä vaatimuksia

Jotta myytävät tuotteet näyttävät hyviltä hyllyssä, on valon värillä myös suuri merkitys. Valonlähteiden värivaikutelma ja värintoisto ovat myymälävalaistuksen perustekijöitä, jotka on syytä pitää mielessä valaisimia hankittaessa. Jo valonlähteen valinta on yksi tärkeimmistä valaistuksen laatua koskevista päätöksistä – ledien myötä valinta tehdään jo valaisimien hankintavaiheessa eikä valonlähdettä ole mahdollista useinkaan jälkikäteen vaihtaa. Värisävyinä käytetään usein valkoisen valon värisävyjä lämpimästä viileään (2.700K – 4.000K).

Värintoistoindeksi Ra>80 on standardin SFS- EN 12464-1 mukainen suositus. Kun värintoistoindeksi ylittää tason Ra 80, sen nostaminen edelleen parantaa pääasiassa punaisten värien värintoistoa. Toisaalta ledien kehittymisen myötä Ra>90 on myös perusteltua, koska ihmissilmä pystyy erottamaan värintoiston paranemisen eikä kustannustaso värintoiston paranemiselle ole enää kovin suuri. Mitä luonnollisemmalta tuotteet myymälässä näyttävät, sitä tyytyväisempiä ovat asiakkaat.

Työ- ja toimistotiloissa on taas oltava oikea määrä valoa, ei liian vähän mutta ei liikaakaan. Myös omien työntekijöiden hyvinvointi sekä työturvallisuus kasvavat, kun valaistus on oikeanlainen ja kunnossa.

 

Kuntokeskus Liikku valaistus ja valot

Ravintola Villa Forssa valmiina

Liiketilan valaistussuunnitelma

Valaistussuunnitelma onkin hyvä tehdä sisustussuunnitelmaa mukaillen ja ottaen huomioon tilan käyttötarpeet. Hyvällä suunnitelmalla säästyy aikaa ja rahaa sekä saadaan haluttu lopputulos. Sisustussuunnitelman pohjalta saa hyviä ideoita sisustaa valolla, luoda tunnelmaa tai valaista tila kunnolla eri tilanteiden mukaan.

Lähetä meille tiedot projektistasi

Mietityttääkö liiketilan valaistus? Lähetä meille pohjakuva projektistasi tai mahdollinen valaisinluettelo, alla olevalla lomakkeella. Teemme tarjouksen liiketilan valaisimista sekä tarvittaessa myös asennuksesta. Olemme teihin yhteydessä vuorokauden sisällä yhteydenotosta.

Pyydä tarjous valaistus­kokonaisuudesta!

Toteutamme valaistussuunnitelmat yhdessä valaisintoimittajiemme kanssa. Lähetä meille pohjakuva projektistasi tai mahdollinen valaisinluettelo, niin teemme tarjouksen valaisimista.


  Lähettämällä lomakkeen hyväksyt, että henkilötietojasi
  käsitellään Karppelin Oy.:n tietosuojakäytännön mukaisesti.*

  Karppelin Oy
  Lammintie 504,
  31600 Jokioinen
  Y- tunnus: 2098754-3

  Myynti
  010 567 9710
  myynti@karppelin.fi

  Huolto ja vikakorjaukset
  huolto@karppelin.fi

  Seuraa meitä somessa

  Seuraa tilaustasi:

  Matkahuolto

  Copyright © 2024 Karppelin Oy

  Ota yhteyttä