Nuutajärven Lasikylä

Sähköasennus Karppelin tuntee pitkällä kokemuksella Nuutajärven Lasikylän kuin omat taskunsa. Oli siis loogista, että yritys päätyi mukaan asiantuntijana taustasuunnitteluun, kun Lasikylän uusi omistaja halusi kartoittaa kiinteistön saneeraustarvetta.

Uusi omistaja oli ostanut teknisesti parhaat päivänsä nähneen lasikylän. Tulevan liiketoiminnan visiona oli, että uudet ja olemassaolevat palvelujenkäyttäjät ja -tuottajat viihtyisivät. Lähtökohtaisesti haluttiin saunatilat, lisäkapasiteettia hotelliin, tuoreita vuokrapajoja taiteilijoille sekä lasityöntekijöille.

”Rakennuksen tekniikka oli oman aikansa päässä. Kaikki mitä tahdottiin korjata ja tehdä, piti rakentaa aivan alusta asti. Ensimmäiseksi kerrottiin tilaajalle realiteetit siitä missä kunnossa kiinteistö on ja mitä toimenpiteitä pitää tehdä, jotta on järkevää jatkaa projektia”, toteaa Karppelinin sähkömestari Turkka Oksa.

Lisäkerros hotellihuoneille

Koska majoituskapasiteettia haluttiin lisätä, kiinteistöön tehtiin lisäkerros 12 uudelle hotellihuoneelle.

”Hotellikäytäviin lisättiin valaistukseen väriohjaukset, tukemaan alueen värikästä kulttuuriympäristöä, harvoin taide ja taidelasi ovat mustavalkoisia. Siksi myös värimaailma hotellin käytävillä on värikästä. Ja se on sitä silloin, kun kukaan ei siellä liiku. Ihmisten ei siis tarvitse kulkea esimerkiksi punaisella käytävällä. Vaan kun ihminen lähtee hotellihuoneesta tai kulkee käytävällä, valo muuttuu turvalliseksi valkoiseksi, mukavaksi kaikille kulkea”

”Hotellihuoneissa on käytössä ihmislähtöinen valaistus, eli jos mitään ei tee automatiikka pitää kellon mukaan huolen, että illalla on keltaista ja päivällä on valkoista valoa. Rakennuksessa on käytössä valaistuksessa Helvar Dali-automatiikka ja koko järjestelmää (lämmitys, ilmanvaihto, vesi ja valaistus) ohjaa yhteinen kiinteistöautomaatio.”

Hotelliin tarvittiin nykyisiä sähkömittauksia eli eroteltiin lämmitys, hotellihuoneet ja yleiset alueet energian hallinnan kannalta helppolukuiseksi kokonaisuudeksi.

”Uuteen hotellikerrokseen tehtiin hotelli-tv ja atk-verkko. Hotelliin tuli myös kokoustila, johon teimme tarvittavat yhteydet ja sähköremontin sekä koko kiinteistön kattavan paloilmoitin- ja turvavalaistusjärjestelmän yhteistyössä tutun paloilmoitinliikkeen kanssa.”

”Aiemmin rakennuksessa oli muunnettu vanhan tehtaan ruokala ravintolakäyttöön. Sinne asennettiin uusia valaisimia. Uusi sähkönjakelukeskus tehtiin ja niiden myötä varaukset autolatauksille ravintolan parkkipaikalle sekä älyvalaistus tunnelmaa varten ravintolan sisäpihalle, Oksa luettelee uudistuksia.

Vuokrattavia työtiloja lisää

Taiteilijoille vuokrattaviin työtiloihin tarkistettiin ja uusittiin sähkönjakelua. Myös energian mittaukset uusittiin, jotta vuokranantaja voi hallita laskutusvirtaa yksinkertaisesti.

”Tähän kaikkeen on mobiililiittymä, jossa kaikki kulutukset näkyvät. Ne voi sieltä sitten tarpeen mukaan tarkistaa ja laskuttaa, Turkka Oksa sanoo.

Vuokratiloja tehtiin lisää 5 kappaletta, jotka varusteltiin vuokralaisten toiveiden mukaan.

”Käytävätiloihin asennettiin mm. nykyaikaisia Adlux led-valaisimia automatiikalla. Kun liike lakkaa, valaisimet ovat puoli tuntia himmeällä, jonka jälkeen ne sammuvat kokonaan. Tällä estetään yhtäkkinen pimeys käytävillä.”

Kokous- ja saunatilat

Erilliseen vanhaan rakennukseen tehtiin hotellivieraiden käyttöön kokous- ja saunatila.

”Myös tässä tilassa hyödynnettiin värinvaihtoskaalaa, jossa on kaikki maailman värit ja joista voi rakentaa mieleisen värimaailman. Vuokraaja voi juhlansa mukaan säätää myös kosketuspaneelista valmiiksi määritetyt tilat kokoukselle, saunaillalle tai esim. lounasajalle. Vaihtoehdot ovat valmiina nappulan painalluksen takana. Yli 20 hengen sauna- ja suihkutilat ovat nyt modernit ja luokseenvetävät.

”Yhteistyökumppanimme tässäkin projektissa oli valaisinvalmistaja SAAS Instruments Oy, jonka tuotteista käytettiin mm. led-nauhaa sekä räätälöityjä kohdevalaisimia messinkisellä osilla, joka värillään tuo hotellihuoneisiin juhlavaa tunnelmaa. He valmistavat myös siroja ja huomaamattomia, mutta valovoimaisia valaisimia. Kun valaisimien ei haluta ottavan roolia sisustuksessa, mutta halutaan tuoda häikäisemätön tehokas ja hyvännäköinen lopputulos, on SAAS erinomainen valinta”, Turkka Oksa sanoo.

Haluatko lisätietoja?

Karppelin Oy
Lammintie 504,
31600 Jokioinen
Y- tunnus: 2098754-3

Myynti
010 567 9710
myynti@karppelin.fi

Huolto ja vikakorjaukset
huolto@karppelin.fi

Seuraa meitä somessa

Seuraa tilaustasi:

Matkahuolto

Copyright © 2024 Karppelin Oy

Ota yhteyttä