Tölön Huolto Oy

Tölön Huolto Oy on usean taloyhtiön yhteinen parkkiyhtiö, joka hallinnoi yhteisiä pysäköintialueita sekä huoltoympäristöä kuten jätekeräystä. Sähköasennus Karppelin astui projektissa kuvaan, kun tuli tarve autolatauksien kartoitukseen. Yhtiö oli ostanut maakaistaleen rivitalojensa välistä ja heillä oli kiinnostusta rakentaa täysin uusi pysäköintialue uudelle alueelle.

”Alueelle suunniteltiin infra valaistukselle ja latauspisteille. Lopputuloksena on nyt neljälle autolle 22 kWh latausmahdollisuus sekä 10 autolle latausvaraus. Tällä hetkellä jälkimmäisissä on käytössä normaali lohkolämmitinkotelointi”, Turkka Oksa Sähköasennus Karppelinilta kertoo.

”Alueella on parkkipaikkavalaistus tehostettuna Molokki-kierrätysastioiden alueelle tuomaan lisävaloa, jotta jätteiden lajittelu olisi mukavampaa kunnon valossa. Alueella on Karppelin Oy:n omana tuotantona valmistettu maa-asennuskeskus, mistä sähköä jaetaan.”

Infravalmiudet jopa 400 autolle

ARA:lta on haettu avustus autolataushankkeelle joka mahdollistaisi infran rakentamisen miltei 400:lle pysäköintipaikan käyttäjälle.

”Suunnittelu on tehty 400 auton tarpeisiin, mutta toteutus joka viedään nyt loppuun koskee 20 autoa. Aluevarauksissa, ei mennä kaapelilla loppuun asti, vaan ajatellaan tulevia johtoreittejä maanrakentamisen kannalta. Eli tehdään esim. nurmialueita joihin on helppo kaivaa ettei tarvitse mennä asfalttialueiden läpi. Ja putkitetaan tarpeellisia siirtymiä jo nyt valmiiksi”, Oksa sanoo.

”Suunnitelma pitää olla sellainen, että laturi saadaan vaikka viimeiseen nurkkaan jos tarvetta tulee ja tietysti mahdollisimman kustannustehokkaasti. Sähköjakeluasiat on tässäkin kohteessa mietitty pitkällä tähtäimellä, 15 vuoden päähän.”

Tölön Huollon autolatauslaitteet ovat Garo Finlandilta ja latausten operointijärjestelmä Karppelin Oy:n yhteistyökumppani Watterylta.

Karppelin Oy
Lammintie 504,
31600 Jokioinen
Y- tunnus: 2098754-3

Myynti
010 567 9710
myynti@karppelin.fi

Huolto ja vikakorjaukset
huolto@karppelin.fi

Seuraa meitä somessa

Seuraa tilaustasi:

Matkahuolto

Copyright © 2024 Karppelin Oy

Ota yhteyttä