Teräshelmi Oy

Teräshelmellä on pitkä yhteistyöhistoria Sähköasennus Karppelinin kanssa.

Teräshelmen toimistotilojen sähkösuunnittelu tuli ajankohtaiseksi, kun yrityksellä oli tarve laajentaa tiloja. Aluksi kartoitettiin mitä laajennus pitäisi sisällään, yrityksen tarpeiden kautta. Monesti Sähköasennus Karppelin tekee paljon yhteistyötä paikallisen suunnittelutoimiston kanssa, mutta tämä kohde suunniteltiin omin voimin.

”Teräshelmen toimihenkilöt ovat hyvin laatu- ja materiaalitietoisia, joten suunnittelussa ja toteutuksessa käytettiin laadukkaita ja pitkäikäisiä komponentteja ja järjestelmiä yhdistettynä ikään kuin tulevaisuuden juttuihin”, sanoo sähkömestari Turkka Oksa.

”Toteutuksessa tausta-ajatuksena oli ihmislähtöinen valaistus. Eli valon sävynsäätö kellonajan mukaan yksillä valoilla. Kun aamulla tullaan seitsemältä toimistoon, niin tilassa on puhtaan valkoinen valo (5000 kelviniä) 80% teholla, joka vastaa normaalia päivänvalon tasoa. Se herättelee ensin ja tasaantuu hetken kuluttua tavalliseen työaikaiseen valaistukseen eli 4000 kelviniin ja noin 700 luksiin työpinnoilla.

”Ruokatunnin aikoihin, kun syödään ja syömisen jälkeen tekee mieli jopa torkahtaa, valaistus nostetaan yli 5500 kelviniin ja täydelle teholle. Hieman ylisinisellä valolla varmistetaan, että vireystaso pysyy yllä. Iltapäivällä työvalaistuksena on tavallinen valo, kunnes puoli neljän aikaan aletaan ajamaan keltaisempaa ja himmeämpää valoa, aina 3000 kelviniin asti. Näin ikään kuin ajaen työntekijät ulos toimistosta vapaa-ajan viettoon”, Oksa naurahtaa.

Neuvotteluhuoneessa ja työpisteillä omat valosäätimet

Teräshelmi Oy:n toimiston neuvotteluhuoneissa on omat säätimensä, joilla voidaan ohittaa automatiikka tarpeen mukaan. Myös jokaisella työpisteellä on oma säätimensä, jos työntekijä ei halua automatiikkaa noudattaa.

”Valaistuksessa käytettiin erittäin matalahäikäisyn led-paneeleita, jotka ovat kotimaisen E-valon valmistamia. Ohjausjärjestelmänä on Helvar-Dali reitittimet. Led-nauhalla on korostettu eritasoisia ja muotoisia pintoja, joilla on näin saatu 3-ulotteisuutta. Toimistossa ja keittiössä on käytetty roikkuvalaisimia laitosmaisuuden poistamiseksi ja viihtyvyyden lisäämiseksi.

Työntekijöiden sosiaalitilojen valaistus on automatisoitu liiketunnistimien avulla ja keittiö on automatisoitu kellotoiminnoilla noudattamaan taukojen aikataulua.

”Olemme toteuttaneet kohteeseen myös atk-sisäverkot sekä valokuiturakentamisen ja antennityöt. Kiinteistöautomaatiotyöt toteutettiin kumppaniverkoston kanssa yhteistyössä”, Oksa toteaa.

Haluatko lisätietoja?

Karppelin Oy
Lammintie 504,
31600 Jokioinen
Y- tunnus: 2098754-3

Myynti
010 567 9710
myynti@karppelin.fi

Huolto ja vikakorjaukset
huolto@karppelin.fi

Seuraa meitä somessa

Seuraa tilaustasi:

Matkahuolto

Copyright © 2024 Karppelin Oy

Ota yhteyttä